menu

Pravila privatnosti

NECTO d.o.o., Trg Eugena Kumičića 16, iz Koprivnice, OIB 49557510892 (u daljnjem tekstu: “NECTO“) kao odgovorno društvo brine o Vašoj privatnosti i zaštiti Vaših osobnih podataka. U tu svrhu donijeli smo ova Pravila privatnosti kako bismo Vas informirali o načinima sakupljanja i obrade osobnih podataka na internetskim stranicama www.nectokc.hr (u nastavku: internetske stranice).

Korištenjem ovih internetskih stranica suglasni ste s načinom prikupljanja i obrade podataka opisanim u ovoj izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.
Vlasnik ovih web stranica je tvrtka NECTO.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Putem internetskih stranica www.nectokc.hr moguće je, ovisno o svrsi, prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su: ime i prezime, adresa e-pošte, telefonski broj.
Upisom osobnih podataka u za to predviđena polja dajete privolu da se navedeni podaci upotrebljavaju u svrhu za koju su dani. Osobne podatke NECTO koristi u svrhu statistike, marketinga, kontakta, odgovor na upit, prodaje i dostave proizvoda.

Ova web stranica prikuplja i koristi osobne podatke iz sljedećih razloga:

Praćenje posjeta web lokaciji

Prilikom posjeta internetskoj stranici automatski prikupljamo određene podatke i statističke informacije putem „kolačića“. Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koje korisnike vode do naše stranice, Vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci Vašeg uređaja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd.

U svrhu prikupljanja podataka NECTO koristi:

 • Google Analytics
 • Google Ads
 • Facebook Pixel
Email adresa i telefonski broj za kontakt

Ukoliko nas odlučite kontaktirati putem obrasca za kontakt, niti jedan od podataka koje isporučujete neće biti pohranjen na ovoj web stranici i neće biti prenesen / obrađen od strane bilo kojeg od trećih strana obrađivača podataka.

Načela privatnosti

 • Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno.
 • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene.
 • Ne čuvamo Vaše podatke ako više nisu potrebni.
 • Nikada ne prodajemo, posuđujemo niti javno objavljujemo Vaše osobne podatke.
 • Vaše podatke ne šaljemo trećim stranama.
 • Vaše osobne podatke ne prenosimo u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju.
 • Vaše podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene.
 • Brinemo se da su Vaši podaci sigurno pohranjeni

Sigurnost osobnih podataka

NECTO ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Uz obvezu zadržavanja povjerljivosti, NECTO može dijeliti podatke s pouzdanim partnerima za određene svrhe: omogućivanje korisničke potpore, organizaciju dostave ili slične potrebe. Svakoj takvoj trećoj strani zabranjena je daljnja obrada vaših osobnih podataka.

Zaštita osobnih podataka

Sve naše online aktivnosti su u skladu s europskim zakonodavstvom (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC i Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) i nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske (Zakon o zaštiti osobnih podataka, Zakon o elektroničkom poslovanju, itd.).

NECTO se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s liste koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici NECTO i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka NECTO. NECTO ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. NECTO se obvezuje primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija.

NECTO ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava web stranice ili propusta djelatnika NECTO.

Vaša prava

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

 • PRISTUPA svim osobnim podacima koje smo prikupili o Vama,
 • ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje imamo o Vama,
 • BRISANJA svih osobnih podataka koje smo prikupili o Vama,
 • OGRANIČAVANJA obrade Vaših osobnih podataka,
 • PRIGOVORA na obradu Vaših osobnih podataka, ili
 • ZAHTJEVA za Vašim osobnim podacima koje imamo, u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

 • poslati upit putem našeg kontakt obrasca na internetskoj stranici
 • poslati e-poštu na našu mail adresu necto@nectokc.hr,
 • poslati svoj zahtjev na adresu sjedišta.

Upotreba Kolačića – Cookies (eng.)

Što je kolačić?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju mrežno mjesto pohranjuje na Vašem računalu ili bilo kojem drugom uređaju, s informacijama o Vašoj navigaciji na toj mrežnoj stranici. Kolačići su neophodni kako bi olakšali pregledavanje prilagodili ga korisniku te ne oštećuju Vaše računalo.

Iako se u Pravilima upotrebljava opći pojam „kolačići“ jer su oni glavni način pohrane podataka kojima se koristi ovo mrežno mjesto, prostor „lokalne pohrane“ preglednika se upotrebljava u iste svrhe kao i kolačići. Sve se informacije u ovom odjeljku primjenjuju i na tu „lokalnu pohranu“.

U koju se svrhu upotrebljavaju kolačići na ovom mrežnom mjestu?

Kolačići su neophodan dio načina rada našeg mrežnog mjesta. Glavna je namjena poboljšanje Vašeg iskustva pregledavanja. Na primjer, upotrebljavaju se da zapamte Vaše osobne postavke (primjerice državu) dok pregledavate mrežno mjesto te pri budućim posjetima. Informacije koje prikupe kolačići nam također omogućuju poboljšanje mjesta procjenom količine i obrazaca upotrebe, primjerenosti mrežnog mjesta pojedinačnim potrebama korisnika, bržim pretragama itd. Ponekad, ako smo unaprijed pribavili Vašu privolu, možemo koristiti kolačiće, oznake i slične alate radi pribavljanja informacija koje nam omogućuju da Vam pokažemo, ili s našeg vlastitog mrežnog mjesta ili mrežnih mjesta trećih strana ili na bilo koji drugi način, oglase temeljene na analizi Vaših navika pregledavanja mrežnog mjesta.

Tko upotrebljava informacije pohranjene u kolačićima?

Informacije pohranjene u kolačićima upotrebljava isključivo NECTO, osim onih koji su u nastavku opisani kao „kolačići trećih strana“, a njih upotrebljavaju i njima upravljaju vanjske pravne osobe radi pružanja usluga koje zatražimo kako bismo poboljšali naše usluge i iskustvo korisnika prilikom pregledavanja našeg mrežnog mjesta. Ovi se „kolačići trećih strana“ uglavnom upotrebljavaju da bi se pribavila statistika pristupa.

Kako onemogućiti ili spriječiti upotrebu kolačića?

Možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s ovog mrežnog mjesta u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije Vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „Osobne postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u Vašem pregledniku, molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku. Ako općenito želite više znati o kolačićima i kako funkcioniraju, možete se više informirati na
www.allaboutcookies.org i www.youronlinechoices.eu.

Kršenje privatnosti podataka

O svakom kršenju privatnosti podataka iz naše baze ili baze bilo kojeg od naših partnera obavijestit ćemo sve relevantne osobe i nadležna tijela u roku od 72 sata od prekršaja, ako je očigledno da su ukradeni podaci spremljeni na način da se može otkriti identitet vlasnika podataka.

Promjene izjave o privatnosti

Ova izjava o privatnosti može se s vremena na vrijeme mijenjati u skladu s zakonodavstvom ili razvojem industrije. Nećemo eksplicitno obavijestiti naše klijente ili korisnike web stranica o tim promjenama. Umjesto toga, preporučujemo da povremeno provjeravate ovu stranicu za sve izmjene izjave.

Mail icon Pošaljite upit

Ispunite obrazac i rado ćemo odgovoriti na vaš upit. Obavezna polja označena su zvjezdicom.